Kansalaisaloiteluonnos: Digitaalisten kaksoisolentojen edellytysten luvaton hankkiminen, hallussapito, kauppa ja maahantuonti, ja -vienti kiellettävä lailla

This version is obsoleted by / Tämän version korvaa https://byjuho.fi/2016/12/21/kansalaisaloiteluonnos-salamallintamisen-kieltaminen/

 

Kansalaisaloiteluonnos: Digitaalisten kaksoisolentojen tekemisen edellytysten luvaton hankkiminen, hallussapito, kauppa, maahantuonti ja -vienti kiellettävä lailla.

Johdanto

Noin vuodesta 2003 lähtien on tullut (lähestulkoon) mahdottomaksi erottaa liikkuvissa ja liikkumattomissa kuvissa mikä on ihmisen kuva joka on kuvattu (elokuva)kameralla ja mikä taas on simulaatio ihmisen kuvasta joka on kuvattu simulaatiolla kamerasta. Kun kameraa ei ole olemassa mutta simulaatiolla kuvattava kohde näyttää erehdyttävästi ihmismuotoiselta on kyseessä digitaalinen kaksoisolento (digital look-alike).

Elokuvasaleissa olemme voineet nähdä digitaalisia kaksoisolentoja jo reilusti yli kymmenen vuotta. Näillä digitaalisilla kaksoisolennoilla on “vaatteita” (simulaatio vaatetuksesta ei ole vaatetusta) tai “supersankariasuja” sekä “superpahisasuja”, mutta valitettavasti organisoituneet rikollisliigat joilla on tämä asekyky käytössään levittävät sameassa internetissä tuhoisin seurauksin alastomia digitaalisia kaksoisolentoja ja epäluonnollisesti niiden välisiä “fyysisiä” vuorovaikutustilanteita. Nämä teollisesti tuotettavat harhat aiheuttavat inhimillistä ja yhteiskunnallista kärsimystä ja niiden kiellettävissä olevat osaset tulisi kieltää lailla kansalaisten suojelemiseksi rikollisliigojen mielivallalta.

Anekdotaalisesti voidaan todeta: “Luulet(te)ko että tuo oli Hugo Weavingin vasen poskiluu jonka Keanu Reeves löi sisään oikealla nyrkillään?” (Video linkitetty alempana, skrollatkaa)

Tämä blogipostaus on luonnos KANSALAISALOITTEEN laatimista varten. Kun kansalaisaloite on syötetty järjestelmään ei sen sisältöä voi lain mukaan enää muokata joten aloitteen saaminen mahdollisimman hyväsisältöiseksi on elintärkeää ihmiskunnan suojelemiseksi ihmiskunnan pahuudeltaltaan ja tietämättämyydeltään. Kun aloite on jätetty on aloitteen tekijöillä (varaedustaja tarvitaan, frendit voi ilmoittautua vapaaehtoisiksi) on kuusi kuukautta aikaa kerätä ne muut 49 998 allekirjoitusta jolloin eduskunnan on PAKKO käsitellä aloitetta. Mikäli tätä määrää ei saavuteta on kuinkin aloitteentekeminen askel siihen suuntaan että tämä nykyajan teollinen saasta saadaan päivänvaloon ja yhteiskunnalliseen, sekä toivottavasti lainsäädännölliseen keskusteluun mukaan. Aktivoidu ja levitä sanaa. Se saattaa olla kahdeksanulotteinen ja me ollaan suunnilleen neljässä ulottuvuudessa mutta ne ei pääse siitä 2-D projektiosta ulos jos ei me päästetä sitä enään.

Jopa yhdestä kasvokuvasta voidaan kaapata 3-D geometria interaktiivisella ihmisavustuksella muovaamalla mallia kunnes kuva täsmää siihen. Totta kai usein tekijän silmät ovat nähneet valtavan määrän kuvia kohteesta. (kts. kuva 1)

9 images showing various techniques on a model derived interactively from a single photo
Kuva 1: Muovattavan mallin sovittaminen yhteen ainoaan kuvaan (1) tuottaa 3-D approksiaation (2) ja tekstuurikaappauksen (4) 3-D malli renderoidaan takaisin kuvaan lihonneena (3) laihtuneena (5) ilmeensä nyrpistäneenä (6) ja pakoitettuna hymyilemään (7)
Image 1. Low resolution rip because time and ability restrictions. Original image Copyright ACM 1999 – http://dl.acm.org/citation.cfm?doid=311535.311566 – Permission to make digital or hard copies of all or part of this work for personal or classroom use is granted without fee provided that copies are not made or distributed for profit or commercial advantage and that copies bear this notice and the full citation on the first page.

Katsaus nykyiseen asiaa sivuavaan lainsäädäntöön

Suomen lain Rikoslain 24 luku Yksityisyyden, rauhan ja kunnian loukkaamisesta sisältää asiaa sivuavia muttei ongelman ratkomiseen virkavallalle tarpeellisia välineitä seuraavasti.

  • § 6 Salakatselu
  • § 7 Salakuuntelun ja salakatselun valmistelu
  • § 8 Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen
  • § a 8 Törkeä yksityiselämää loukkaava tiedon välittäminen
  • § 9 Kunnianloukkaus
  • § 10 Törkeä kunnianloukkaus

Lakiehdotus:

§1 Ulkonäön salamallintaminen.

Ihmisen kolmiulotteisen mallin sekä tälläisestä muodostetun 7-ulotteisen¹ kaksisuuntaisen heijastavuusjakaumafunktiomallin salaa hankkiminen eli salamallinnus sekä tälläisen mallin hallussapito, ostaminen, myyminen, luovuttaminen, maahantuonti ja -vienti ilman kohdeihmisen suostumusta on rangaistavaa.

§2 Salamallien projisoinnista ja näiden saataville tuottamisesta.

Pykälän yksi 7-ulotteisesta tai tälläisestä muodostetusta liikkuvasta eli 8-ulotteisesta² mallista projisointi sekä liikkumattomiksi että animoiduiksi 2-ulotteiseksi kuviksi tai stereokuviksi³ sekä tälläisten saataville tuottaminen on rangaistavaa.⁴


  1. Seitsemän ulottuvuutta ovat seuraavasti: 3 karteesista X,Y,Z sekä 2 valon tulokulmalle ja 2 lähtökulmalle. Enlanniksi termi on “Bidirectional reflectance distribution function”, BRDF. Lisätietoa tutkielmassani joka linkitetty kohdassa “lisälukemista”. Kanavia on kolme R, G ja B joilla voidaan muodostaa teoriassa kaikki mahdolliset valot.
  2. Aika on kahdeksas ulottuvuus joka ilmenee ihmissilmille pikseleiden liikkeenä ja muutoksina.
  3. Elokuvateatterikielessä ns. “3-D”. Todellisuudessa ulottuvuus lienee ilmaistava vain 2 kpl 2-ulotteisia tasoja.
  4. Hallussapitäjiä kehoitettaisiin lähinnä ottamaan apua vastaan eikä kriminalisoida.

Yhteydenotot

Lisätietoja, parannusehdotuksia yms. otetaan mielellään vastaan. Lisätietopyyntöihin vastataan todennäköisimmin tarjouskirjeellä. Jollain maksuvälineellä ne ostokset pitää maksaa.

Lohjalla, maanantaina 2016-11-21, aloitteentekijä, kansalainen Juho Kunsola

Päivitetty ti 2016-11-22 lukuisia kertoja

Päivitetty ke 2016-11-23 lukuisia kertoja

Päivitetty to 2016-11-24 hieman

Päivitetty ke 2016-12-21, lisäämällä asiaa sivuavia lainkohtia ja selkeyttämällä lakiehdotustekstiä.


Lisälukemista

Katseltavaa

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.